Soar
Purpose: Research Center
Instructor: Rachael Chase
Total Building Square Footage: 16,500 sq ft

Location: Hadley, MA
Year: 2017

Role:
Designer 

soarHero3_flat

Image 1: This is a view of the research center from across the Connecticut River.

PlanSoarSwitzer

Image 2: Floor Plans.

The University of Massachusetts, Amherst wanted a research center built beside the Connecticut River. This proposed solution is sensitive to the existing site geography and nearby homes. 

This graceful design is inspired by Chinese moon bridges and the Sydney Opera House. The building’s connection with the walking path and the shelter that its roof provides appeal to local residents. While the all-white-coloring and serpentine stairs create an environment that is stimulating to students and professors alike.

soarSitePlan_Switzer

Image 3: Site Plan.

soarStair

Image 4: Rotunda Courtyard Stairway.

soarSection_swCut

Image 5: Southwest Facing Section Cut.

soarSection_nwCut

Image 6: Northwest Facing Section Cut.

Maxwell Zaleski © 2021–2022